Teknologi
Verdien av vårt sirkulære konsept
Ved bruk av mikroorganismer, vann, strøm og bioteknologi, kan vi produsere bærekraftig protein til fiskefôr
Allerede i dag har akvakulturnæringen store utfordringer knyttet til et altfor høyt miljøavtrykk, og fôret kan utgjøre opptil 70–90 % av CO2 utslippet til en norskprodusert laks.
Gjennom å samlokalisere vår teknologi med landbaserte oppdrettsanlegg, har vi laget et sirkulært system for CO2-gjenvinning og proteinproduksjon til fiskefôr. Prosessen sikrer en miljøvennlig og forutsigbar produksjon av høykvalitets protein.
Fremtiden for proteinproduksjon
Biomassen produseres ved at mikroorganismer konsumerer CO2, sammen med hydrogen og oksygen fra elektrolyse av vann. Mikroorganismen er hurtigvoksende, slik at proteinmengden dobles i produksjonen hver 3–4 time. Biomassen blir dermed til en proteinkilde som kan høstes og tørkes til pulver. Dette er matproduksjon uten behov for landbruk.
Hele prosessen skjer i våre spesialkonstruerte tanker og volumet kan skaleres etter behov.
G2F samarbeider med søsterselskapet EcoFishCircle AS for å etablere en sirkulær prosess for gjenbruk av CO2. EFC utvikeler landbaserte oppdrettsanlegg tilrettelagt for fjerning av CO2 fra sjøvann. EFC vil levere biogen CO2 til G2F, og tilbake får de proteinpulver av svært høy kvalitet, som kan erstatte soyaprotein i fôret til fisken.
Kombinert med elektrolyse, omdanner EFC-sirkulærkonseptet CO2, vann og fornybar energi til fersk laks og protein. Vi kaller det fotosyntese 2.0.
Kostnadseffektivt, skalerbart og rent
Produksjonen av biomassen skjer svært kostnadseffektivt, og løsningen er skalerbar til industriell produksjon. Ettersom produksjonen skjer i tilknytning til oppdrettsanleggene unngår man både kostnader og miljøpåvirkning som følger med produksjon og transporten av soya.
Produksjonen pågår 24 timer i døgnet, hele året og vi dobler proteinmengden hver 3–4 time, uavhengig av klima, værforhold og sesong. Sluttproduktet er en mikrobiell biomasse som inneholder 70 % eller mer råprotein, i tillegg til 6–8% fett i form av fosfolipider, 5–7 % mineraler med høy biotilgjengelighet og 6–8 % fiber. Produktet har en også god aminosyreprofil som ligner fiskemel med en god fordøyelighet.
Med banebrytende teknologi produserer G2F protein av høy kvalitet, med minimal påvirkning på klima og miljø.
Oppsummering
G2F's verdiforslag er å produsere ren, premium protein basert på en bærekraftig og stabil prosess til en konkurransedyktig pris.
Ren og høy kvalitet
Helt naturlig og av høyeste kvalitet
Oppfyller laksens naturlige ernæringsbehov
Ingen forurensning
Bærekraftig ved design
85% reduksjon av CO2-utslipp sammenlignet med soya
Ingen avskoging
70% lavere arealbruk
99% lavere vannforbruk
Skalerbar og stabil
24/7/365 produksjon uten sesongmessige svingninger
Uavhengig av klima- og værforhold
Ingen grenser for skalering
Kostnadseffektiv teknologi
Sammenlignet med andre bærekraftige proteiner
Effektiv konvertering av hovedråstoffer og høye avkastninger
Eget reaktordesign