Impact
Tradisjonell matproduksjon er avhengig av et landbruk som krever enorme mengder vann og store arealer. Ved å gjenbruke viktige resurser, og tenke nytt rundt proteinproduksjon, er det mulig å lette presset på naturen.
G2F endrer regnestykket for proteinproduksjon og skaper en løsning for fremtiden
Vi må kutte verdens CO2-utslipp
Selv om vi reduserer forbruket vårt dramatisk, vil planetens gjennomsnittstemperatur stige med 2 grader, noe som vil gi enorme konsekvenser.
30 % av alle CO2 utslipp kommer fra matproduksjon
Vi må endre hva vi spiser, og hvordan vi produserer det.
Proteinproduksjon er ressurskrevende
Matproduksjon står for 70 % av alt vannforbruk og 80 % av all avskoging i verden.
Regnstykket går ikke opp
Ifølge FN-anslag vil vi trenge over 50 % flere kalorier for å mate folk innen midten av århundret. Menneskeheten vokser, og vår moderne livsstil presser matbehovet kontinuerlig.
Vi må tenke nytt
Fra CO2-utslipp til proteinproduksjon
Ved å fange CO2 i oppdrettsproduksjonen og gjenbruke dette som protein i fiskefôr, kan G2F redusere arealforbruket med 70 %, sammenlignet med protein fra soyaproduksjon – samtidig som vi reduserer utslippet med over 80 %.
Maten vår trenger også skikkelig mat
Vi lar en mikroorganisme spise CO2 fra oppdrettsnæringen, blandet med hydrogen og oksygen fra elektrolyse av vann. I tillegg til å fjerne CO2 vokser mikroorganismen så raskt, at proteinmengden dobles hver 3-4 time.
Produktet vårt er en mikrobiell biomasse som inneholder 70–80 % råprotein, 6–8 % fett i form av fosfolipider, 5–7 % mineraler med høy biotilgjengelighet og 6–8 % fiber. Produktet har en aminosyreprofil som ligner fiskemel, og veldig god fordøyelighet.
Denne høykvalitets proteinkilden erstatter 30 % av proteinet i fiskefôret
Fremtidens proteinråvare
Ved å omdanne CO2 fra oppdrettsanleggene til protein, reduseres klimagassutslippene fra anleggene dramatisk. G2F's protein har 85% lavere CO2-utslipp, sammenlignet med soyaprotein. I tillegg krever denne proteinproduksjonen vesentlig mindre areal enn soyaproduksjon. Beregninger viser at vi trenger 70 % mindre areal og 2.000 ganger mindre vann, sammenlignet med soya. Beregningen er basert på produksjon av 100.000 tonn soya i normalt landbruk.
Den totale karbonbesparelsen blir ca. 2,2 kg CO2 pr. kg rund fisk, sammenlignet med fôr basert på soyaprotein. Foreløpige beregninger viser en estimert reduksjon av karbonavtrykket på 40 %, sammenlignet med tradisjonell oppdrett.