Terje Mikalsen vil revolusjonere fiskefôrbransjen

15. juni 2023

Med en ny pilotreaktor i Risavika tar Gas 2 Feed, ledet av Terje Mikalsen, sikte på å transformere fiskefôrindustrien ved å produsere miljøvennlig protein for laks.

Terje Mikalsen, en erfaren forretningsmann kjent for sine eventyr innen teknologi og shipping, revolusjonerer nå fiskefôrindustrien. Som styreleder og hovedeier av Gas 2 Feed leder Mikalsen en stor investering som kan transformere hele fiskefôrmarkedet.

Selskapet avduket nylig en pilotreaktor i Risavika, presentert av Mikalsen selv sammen med teknisk direktør Arild Johannessen og forretningsutviklingsdirektør Vukasin Draganovic. Denne reaktoren har som mål å produsere protein til laksefôr på en mer miljøvennlig måte. Ved å utnytte ny teknologi og samarbeide med EcoFishCircle AS, et datterselskap spesialisert på karbongjenbruk, er Gas 2 Feed klar til å gjøre en betydelig innvirkning på CO₂-avtrykket fra fiskeoppdrett.

Med den globale etterspørselen etter fisk forventet å femdoble seg i løpet av noen tiår, anerkjenner Mikalsen behovet for bærekraftige løsninger. Den nye produksjonsmetoden som brukes av Gas 2 Feed involverer dyrking av mikroorganismer ved hjelp av CO₂, vann og elektrisitet, noe som resulterer i en proteinrik biomasse. Denne tilnærmingen tilbyr et alternativ til soyaprotein, som hovedsakelig importeres fra Brasil og bidrar til høye karbonutslipp.

Staten er også entusiastisk over dette banebrytende initiativet. Kristina Sigurdsdottir Hansen, statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, roste Gas 2 Feed’s innsats og understreket viktigheten av innovative løsninger for å bygge bærekraftige industrier. Med 70% av klimagassutslippene i akvakultur tilskrevet fôrproduksjon, samsvarer tilgang til mer bærekraftig fôr perfekt med regjeringens mål.

gas2feed-IMG_3982